Online Gasztronómiai Magazin

Hagyományos fokhagymás metélt leves

A hagyományos fokhagymás metélt leves recept hozzávalói

10 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 5 dkg vöröshagyma, 10 dkg zeller, 5 dkg zöldborsó, 1 dkg fokhagyma, 1 dkg piros paprika, 1 dkg petrezselyemzöld, só, bors, 5 dkg finommetélt, 3 evőkanál étolaj

Hagyományos fokhagymás metélt leves

Hagyományos fokhagymás metélt leves

 

A hagyományos fokhagymás metélt leves recept elkészítése

 

Nincs mese, tény, hogy a magyar ember szereti a levest. Nagyon. És vannak klasszikus receptjeink, így természetesen a jó hagyományos levesek nem hiányozhatnak a Mit főzzünk ma? recepttárából sem. Tessenek ránézni!

Az étolajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzátesszük a julienne-re vágott zöldségeket, pirítjuk, majd fokhagymát és petrezselyemzöldet adunk hozzá.

Rátesszük a piros paprikát, felengedjük alaplével vagy vízzel, végül sózzuk, borsozzuk. Belerakjuk a finommetéltet, és összeforraljuk. A kiváló magyar fűszerpaprikához aktuális árat itt találnak. Tudják, ahogyan szeretjük!

 

Kattintson ide egy gesztenyés édességért!

 

Ha válogatnának húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.