Online Gasztronómiai Magazin

Hagyományos lebbencsleves

A hagyományos lebbencsleves recept hozzávalói

40 dkg lebbencstészta, 10 dkg füstölt szalonna, 1 db nagyobb  vöröshagyma, 1 db pirospaprika, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 l húsalaplé, petrezselyemzöld

Hagyományos lebbencsleves

Hagyományos lebbencsleves

 

A hagyományos lebbencsleves recept elkészítése

 

Ma abszolút a hagyományoknak megfelelően dolgozunk a konyhában, lebbencsleves készül. Kivételesen semmihez nem nyúltunk, ezt bizony őseink is így főzték. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy a kockára vágott szalonnát lepirítjuk. Leszűrjük, majd a visszamaradt zsiradékban a lebbencstésztát megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát, amit előzőleg lepréseltünk. A lebbencstésztához aktuális árat itt találnak.

Felengedjük a húsalaplével. Így lesz az igazi, de tény, előfordulhat, hogy nem tudtunk betárazni belőle, kivételesen, de megoldhatják húsleveskockával. Sózzuk, borsozzuk, és egy késhegynyi petrezselyemmel megdíszítjük. A tálaláskor, ha gondolják, adhatnak hozzá csíkokra darabolt füstölt szalonnát.

 

Egy másik abszolút hagyományos levesreceptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még további, változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.