Online Gasztronómiai Magazin

Hagyományos malacpaprikás

A hagyományos malacpaprikás recept hozzávalói

1,5 kg malac füle, farka, köröm, 5 dkg baconszalonna, 20 dkg füstölt kolbász, 1 kg fejeskáposzta, 5 dkg vöröshagyma, 1 dl fehérbor, 2 dl tejföl, fél csomag kapor, 3 dkg keményítő, csombor (borsikafű),  babérlevél, fűszerpaprika, só, őrölt bors

Hagyományos malacpaprikás

Hagyományos malacpaprikás

 

A hagyományos malacpaprikás recept elkészítése

 

Aprólékból készül a mai paprikás. Kiváló példája annak, ahogyan a hagyományos konyha minden alapanyagot feldolgozott. És, nincs értelme finnyáskodni, mert nagyszerű étel fő ebből a receptből! Nézzék meg. És, készítsék is el, ne csak nézzék!

A káposztát rostjaira merőlegesen  felszeleteljük. Majd a malacaprólékot szilánkmentesen összevágjuk.

A malachoz aktuális árakat itt találnak.

A baconszalonnát nagyobb kockára, a hagymát finomra vágjuk, majd kevés zsiradékon üvegesre hevítjük. Amikor a hagyma üveges lesz, akkor egy csipet piros paprikát teszünk rá, oldjuk a színét, végül kevés vízzel felöntjük. Ekkor tesszük hozzá a malacaprólékot, majd ízesítjük borssal, borsikafűvel, sóval, és pároljuk.

Amint az aprólék félpuhára főtt, tegyük hozzá a káposztát, a babérlevelet, utána kaporral megszórjuk, végül a tetejére tesszük a kolbászt vagy debrecenit. Így együtt készre főzzük. Ezután kivesszük a kolbászt.

Kevés fehér bort öntünk a káposztás füle-farkára, ettől pikáns savanykás ízt kap. Tejfölös keményítővel bekötjük, végül jól kiforraljuk, és tálalhatunk is. Tálalás előtt kikevert tejföllel meglocsoljuk, utána rátesszük a debrecenit, vagy a kolbászt, amelyiket választottuk és elkészítettük hozzá, végül friss kaporral megszórjuk.

 

Itt találnak egy másfajta malacreceptet, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.