Online Gasztronómiai Magazin

Hajdinával töltött kelkáposztalevelek

A hajdinával töltött kelkáposztalevelek recept hozzávalói

8 db kelkáposztalevél, 20 dkg hajdina, só, bors, 2 szál újhagyma, 1 db sárgarépa, 1 db zeller, kevés Appenzeller hegyi sajt, 15 dkg vaj, 2 dl joghurt, 1 csomag petrezselyemzöld

Hajdinával töltött kelkáposztalevelek

Hajdinával töltött kelkáposztalevelek

 

A hajdinával töltött kelkáposztalevelek recept elkészítése

 

Töltött kelkáposzta, ismét egy kicsit másképpen, ahogyan azt már megszokhatták. Hús ma nincs, zöldség viszont van. És persze sajt, nem is akármilyen. Nézzék meg, próbálják ki ezt a receptet, és persze készítsék is el így!

Azzal kezdünk most, hogy a hajdinát bő, sós vízben kifőzzük. A kelkáposztát leveleire szedjük, és a finoman fűszeres vízben megfőzzük. A hajdina ázsiai eredetű kásanövény, a középkortól kezdve használatos nálunk. Bővebben itt olvashatnak róla.

Miközben a hajdina, illetve a kelkáposzta fő, az újhagymát és a zöldségeket kockára vágjuk, a petrezselyemzöldet pedig finomra, majd mindezeket vajon lepirítjuk.

Amint megvagyunk a fentiekkel, összekeverjük a főtt, lehűtött hajdinával, majd ízesítjük, és betöltjük a kelkáposztalevélbe. Vajazott formába tesszük, tetejére pedig tegyünk egy kevés (vagy sok?- Önökre bízom!) joghurttal összekevert sajtot, végül a sütőben 180 fokon 15 percig sütjük. Az Appenzellerhez aktuális árat itt találnak.

Igazán egyszerű, remek étel, feltétlenül próbálják ki! Természetesen így!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

 

Szeretjük a töltött ételeket - itt is egy másik recept!

 

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.