Online Gasztronómiai Magazin

Hajtott vajas zsömle

A hajtott vajas zsömle recept hozzávalói

  • 2,5 dl tej,
  • 45 dkg liszt,
  • 5 dkg vaj,
  • 3 evőkanál cukor,
  • csipetnyi só,
  • 2,5 dkg élesztő,
  • A tetejére:
  • 12 dkg vaj
Hajtott vajas zsömle, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Hajtott vajas zsömle, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A hajtott vajas zsömle elkészítése

 

Nincs is jobb érzés, amikor reggel a friss és ropogós zsömle vár a konyhánkban. Egy finom kávéval és lekvárral pedig még finomabb.

A tejet egy kicsit langyosítsuk meg, adjunk hozzá cukrot, majd tegyük bele az élesztőt. Ha felfutott az élesztő, akkor a hozzávalókat keverjük össze, dagasszuk meg.

Természetesen használhatunk dagasztógépet is, ami 15-20 perc alatt kemény tésztává varázsolja az alapanyagokat. Letakarva pihentessük, kelesszük a kétszeresére.

A szépen megkelt tésztát nyújtsuk hüvelykujj vastagságúra, és egy körülbelül 10 centiméter átmérőjű pogácsaszaggatóval vágjunk belőle korongokat.

A tésztadarabokat egyenként hasítsuk be éles késsel, mintha félbe akarnánk vágni. Kenjük meg olvasztott vajjal, és hajtsuk félbe a hasíték mentén. Vajhoz aktuális árakat itt találnak.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és sorakoztassuk fel benne a tésztát. 20 percnyi pihenő után a felső oldalát is kenjük meg az olvasztott vajjal. Tegyük a sütőbe, és süssük 200 fokon 15-18 percig.

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.