Online Gasztronómiai Magazin

Harcsa galuskával, tejszínes mártásban

A harcsa galuskával, tejszínes mártásban recept hozzávalói

60 dkg szürkeharcsa filé, kevés bazsalikom, ízlés szerint, 4 dl tejszín, só, rózsabors, 1 gerezd fokhagyma

A galuskához:

50 dkg liszt, 1 db tojás, só, olaj

Harcsa galuskával, tejszínes mártásban

Harcsa galuskával, tejszínes mártásban

 

A harcsa galuskával, tejszínes mártásban recept elkészítése

 

Akár ünnepi asztalok dísze is lehet, bár tudjuk, hogy a karácsonyt például jellemzően a ponty dominálja, de. Ráadásul ez alapvetően egy egyszerű recept, de tudják, amint a Mit főzzünk ma? konyhájában előveszünk egy egyszerű receptet, mindent megteszünk, hogy nagyszerű is legyen. Egyszóval, nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Most azzal kezdünk, hogy a harcsafilét sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan megsütjük. Közben összevágjuk a bazsalikomot, összenyomjuk a fokhagymát, és felteszünk egy lábosban vizet forrni. A szürkeharcsához aktuális árat itt találnak.

Ennél az ételnél nagyon fontos momentum, hogy a mártás együtt készül a hallal. Amikor a harcsa már félig megsült, akkor öntjük rá a tejszínt, majd utána hozzáadjuk a bazsalikomot is. Megsózzuk, és egy kevés zúzott fokhagymát teszünk még bele.

És végül elkészítjük a galuskát. Egy tálba tesszük a lisztet, a tojást, a sót, valamint annyi vizet, amennyit felvesz. Összekeverjük, és amikor hólyagos lesz, akkor galuskaszaggatóval forrásban levő, sós vízben kiszaggatjuk. Tényleg ennyire egyszerű, és nincs más hátra, mint hogy a fényképen látható módon tálaljuk.

 

Itt egy másfajta harcsára hangolt receptet találnak, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.