Online Gasztronómiai Magazin

Hátszín ánizsos, gyöngyhagymás meggyel

A hátszín ánizsos, gyöngyhagymás meggyel recept hozzávalói

60 dkg hátszín, 2 evőkanál mustár, bors, só, őrölt ánizs, 30 dkg meggy, 15 dkg gyöngyhagyma, 4 evőkanál méz, 4 dl vörösbor, burgonyafánk, 2 evőkanál keményítő, olaj

Hátszín ánizsos, gyöngyhagymás meggyel

Hátszín ánizsos, gyöngyhagymás meggyel

Egy hátszín nyilván egy ünnepnaphoz: évfordulóhoz, születésnaphoz kapcsolódhat, hiszen nem olcsó alapanyag. De néha drágább alapanyagból is készíthetünk ételt - ehhez nyújt segítséget a recept.

A hátszínhez aktuális árat itt találnak, higgyék el, tényleg megér egy próbát. Mert a próbát sok-sok sütés fogja követni!

 

[brid video="225696" player="11524" title="Mit fzznk ma Htszn nizsos gyngyhagyms meggyel elzetes"]

 

A hátszín ánizsos, gyöngyhagymás meggyel recept elkészítése

 

A hússal egy kicsit előre dolgoztam, ugyanis az az igazi, ha a hús 1-2 napig áll a hűtőben. Az íze is jobb lesz és a rostok is felpuhulnak. A hátszínt sózom, borsozom, mustárral bekenem, betekerem zsírpapírba, és berakom a hűtőbe. Olajban is lehet pácolni, de akkor arra figyeljenek, hogy a mustáros húst az olaj ellepje.

Mézet karamellizálok, a mézkaramellbe beleteszem a gyöngyhagymát és a meggyet. Ha százalékban akarjuk megadni, akkor 70 százaléka meggy, 30 pedig gyöngyhagyma. Felöntöm borral, beleteszem az ánizst, keményítővel sűrítem.

A hátszínt sütés előtt kicsit klopfolom, majd megsütöm. Én azt javaslom, hogy mindenki a saját ízlésének megfelelően süsse meg a hátszínt, én médiumra szeretem.

Köretnek burgonyafánkot készítek. Én előre elkészítettem a tésztát. Már többször készítettem a Mit főzzünk ma? adásában burgonyafánkot, de emlékeztetőnek gyorsan leírom ide a receptjét. Liszt, élesztő, tojás, burgonya, kevés víz, olaj. Egy kiló liszthez negyven deka burgonyát teszek. Forró olajban kisütöm. Egy szelet húshoz egy nagyobb fánkot készítek, így sokkal jobban fog kinézni.

A közepesre sütött hátszínt tálalom a burgonyafánkkal. A mártást a fánkra teszem, petrezselyemzölddel díszítem.

Hátszín ánizsos, gyöngyhagymás meggyel

Hátszín ánizsos, gyöngyhagymás meggyel

 

A teljes videóreceptet itt találják!

 

Szeretnének még egy hátszínreceptet? Itt találnak egyet!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.