Online Gasztronómiai Magazin

Hideg meggyleves meggylikőrrel

A hideg meggyleves meggylikőrrel recept hozzávalói

50 dkg magozott meggy, 10 dkg cukor, 1 szál fahéj, 1 kiskanál szegfűszeg, fél db citrom leve, 2 dl tejszín, 2 dl felvert tejszínhab, 1 dl meggylikőr

Hideg meggyleves meggylikőrrel

Hideg meggyleves meggylikőrrel

 

A hideg meggyleves meggylikőrrel recept elkészítése

 

Nem feltétlenül fontos, hogy tikkasztó nyári meleg legyen ennek a receptnek az elkészítésekor, de akkor különösen jólesik. De bármely évszakban remek élmény, az elkészítés is, és az elfogyasztása is. Nézzék meg, és készítsék is el így!

Először is szirupot főzünk, vízzel, meggylével, cukorral, valamint ízesítésként a citrommal, fahéjjal és a szegfűszeggel. A szirupot szűrjük le, és ebbe kerül a magozott meggy, majd a sima, hideg tejszín.

Nagyon fontos, hogy hűtsük le, így lesz az igazi, díszítésnek tejszínhabot tegyünk rá.

Ha gyerekek nem esznek ebből a levesből, egy kevés meggylikőrt tehetünk még hozzá, amitől igazán pikáns lesz. Természetesen, ha a család számára készítjük, ez utóbbit hagyjuk el! A meggylikőrhöz aktuális árat itt találnak.

 

Egy egészen más karakterű levesért kattintsanak ide!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.