Online Gasztronómiai Magazin

Hortobágyi húsos palacsinta

A hortobágyi húsos palacsinta recept hozzávalói

  • 2 db tojás,
  • só,
  • 2,5 dl tej,
  • 2,5 dl szóda,
  • 30 dkg liszt,
  • olaj,
  • maradék pörkölt,
  • 4 dl tejföl
Hortobágyi húsos palacsinta

Hortobágyi húsos palacsinta

 

A hortobágyi húsos palacsinta recept elkészítése

 

A jó konyha ismérve, hogy semmi sem vészhet kárba. Sem alapanyag, sem esetleg megmaradt pörkölt. Erre nagyszerű példa ez a spéci találmány, a hortobágyi. Önmagában tökéletes, nem csak szimpla újrahasznosítása a pörköltnek. Nézzék meg, és készítsék el ezt a verziót!

Persze története is van ennek az ételnek, ebbe mi most részletesen nem megyünk bele, szerencsére megtették mások, itt olvasható egy szép összefoglaló. Lényeg, hogy sajnos ezt az ételt is megfertőzte a városi legendák szokásos ferdítése, ne is törődjenek vele - nagyszerű étel ez, ez a fontos!

Elkészítjük a palacsintatésztát. A tojást összekeverjük a sóval, 1 evőkanál olajjal, a tejjel, a szódával és a liszttel. Szép simára kikeverjük és forró serpenyőben, palacsintasütőben kisütjük.

Közben felmelegítjük a pörköltet. Én nem szeretem kétszer feltálalni ugyanazt az ételt, ezért gyakran az előző napi pörkölttel készül nálunk a hortobágyi palacsinta. De előfordult már az is, hogy frissen készítettem el a tölteléket. A meleg pörköltbe tejfölt teszünk, és ledaráljuk a tejfölös húst. Pörkölthöz itt adunk több receptet, válasszák ki azt, amelyik legjobban tetszik! Tejfölhöz aktuális árakat itt találnak.

Betöltjük a palacsintákat. Tálalásnál a palacsinta köré és a tetejére tejfölös pörköltlevet locsolunk. Külön tálkában még adunk egy kis tejfölt.

 

Ha kíváncsi további palacsintareceptekre, nézzen körül itt!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.