Online Gasztronómiai Magazin

Hortobágyi palacsinta kicsit másképp

A hortobágyi palacsinta kicsit másképp recept hozzávalói

  • 40 dkg csirkepörkölt,
  • 1 dl tejföl,
  • 5 dkg liszt,
  • 10 dkg sajtkrém,
  • 8 db palacsinta,
  • kevés kapor
Hortobágyi palacsinta kicsit másképp

Hortobágyi palacsinta kicsit másképp

 

A hortobágyi palacsinta kicsit másképp recept elkészítése

 

Egy jó háziasszony, vagy épp házipapa által vezetett, jól működő konyha arról híres, hogy semmi sem vész kárba, semmilyen étel sem végzi a szemetesben. Ha készült egy jó csirkepörkölt, és esetleg nem fogyott volna el (nehéz elképzelni), akkor itt a megoldás, a hortobágyi palacsinta. Semmi sem vész el, csak átalakul, és minden ki elégedett lesz, nézzék meg, és tegyenek így!

Nos tehát. A csirkepörköltből a húst ledaráljuk, vagy apróra összevágjuk, összekeverjük tejföllel. Pörkölthöz recepteket itt találnak.

Fontos, hogy a palacsintát frissen süssük, itt nem alkudhatunk meg: friss tésztára lesz szükségünk! A töltelékkel betöltjük a palacsintákat, ízlés szerint formázzuk, a klasszikus verzió a négyzet alakú, de kedvünk szerint lehet másképpen is.

Paprikás mártást készítünk: a sajtkrémet összeforraljuk a pörköltalappal, és teszünk hozzá egy kevés kaprot is. A palacsintákat meglocsoljuk a mártással, és készen is vagyunk. A sajtkrémhez aktuális árat itt találnak.

 

És, ha megnéznének egy másfajta hortobágyi receptet is, kattintsanak ide, próbálják ki így is!

 

Hortobágyi palacsinta kicsit másképp, ahogyan a Mit főzzünk ma? konyhájában készült

Hortobágyi palacsinta kicsit másképp, ahogyan a Mit főzzünk ma? konyhájában készült

 

További palacsinta receptjeinket itt találja. Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti.

Ha pedig kipróbálnának egy édes verziót is, akkor sincs probléma, nézzenek körül itt, válogassanak, és amit kiszemeltek, készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt!  Ha megnéznének húsos recepteket is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. És persze jöjjenek holnap is, mi itt várjuk Önöket! Tele recepttel!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.