Online Gasztronómiai Magazin

Húsgombóckák sütve, főzve

A húsgombóckák sütve, főzve recept hozzávalói

  • 70 dkg darált marhahús,
  •  5 db tojás,
  •  5 dkg friss gyömbér,
  •  5 dkg fokhagyma,
  •  10 dkg újhagyma,
  •  1 késhegynyi chilipaszta,
  •  1 db citrom héja,
  •  4 db bagett
Húsgombóckák sütve, főzve

Húsgombóckák sütve, főzve

 

A húsgombóckák sütve, főzve recept elkészítése

 

Nagyon sokan rajonganak a thai-jellegű receptekért, így a Mit főzzünk ma? sem maradhat le, adnunk kell egy thai receptet. Vagyis thai jellegűt, mert tudják: nálunk a jelszó Európa és a világ ízei magyarul. Nézzék meg, ez az aktuális recept hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

A Pravat-módot egy thaiföldi szakácstól lestük el egyébként, a mód azért Pra Vat, mert így hívták ezt a szakácsot.  Ezek a húsgombóckák ennek megfelelően készülnek.

Hamisítatlan módon természetesen wok-ban készül, de serpenyőben is dolgozhatunk. Azzal kezdünk most, hogy a darált marhahúst összedolgozzuk a tojással, fűszerekkel, majd kifőzzük forrásban levő sós vízben.

A forró serpenyőben vagy wokban megpirítjuk. A különleges ízt a fűszerek adják a chilivel, természetesen azok, akik nem szeretik a nagyon csípős ízeket, óvatosan bánjanak az utóbbival. No persze így az igazi.

Pirított bagetten tálaljuk. Chilipaszták közül itt válogathatnak!

 

Kattintson ide egy másik chilis ételért!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.