Az illatos csirkemell mungóbabcsírával recept hozzávalói
4 db csirkemellfilé, só, durvára tört színes bors, 4 kiskanál mustár, 5-6 ágacska friss kakukkfű, 10 dkg vaj, 4 kis doboz mungóbabcsíra, 1 csokor petrezselyem

Illatos csirkemell mungóbabcsírával
Az illatos csirkemell mungóbabcsírával recept elkészítése
Európa és a világ ízei magyarul, és ahogyan szoktuk, mindig egy kis apróság: a mostani egyfelől a kakukkfű lesz, remek fűszer, valamint a mungóbabcsíra. Nézzék meg, mi sül ki belőle, és természetesen készítsék is el így otthon!
Most azzal kezdünk, hogy a megmosott, leszárított csirkemellfilét sóval, durvára tört színes borssal fűszerezzük.
A csirkemellfiléhez aktuális árat itt találnak.
Amint ezzel megvagyunk, megkenjük mustárral, és megszórjuk az apróra vágott friss kakukkfűvel. Ezután fóliával letakarva 1-2 órára hűtőbe tesszük pácolódni.
A pácolás után 5 dkg forró vajon, közepes tűzön a hús minden oldalát pirosra sütjük, figyelve arra, hogy a belsejük is átsüljön.
Ezek után a körethez a vaj másik felét felolvasztjuk, beleszórjuk a mungóbabcsírát, majd sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük.
A mungóbabcsírához aktuális árat itt találnak.
Közepes tűzön 2-3 perc alatt éppen csak megpároljuk, hogy kicsit roppanós maradjon.
Tálaláskor a vajon párolt csírát tányérra halmozzuk, ráfektetjük a kakukkfüves csirkemellet, és forrón kínáljuk. Készítsék el így feltétlenül!
Egy más jellegű csirkemell receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!
Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!
Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!
Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! És persze jöjjenek vissza holnap is, mi nyitva vagyunk, és várjuk Önöket! Mindenre van egy ötletünk, keressék meg, készítsék el!
Jó étvágyat kívánunk!