Online Gasztronómiai Magazin

Illatos csirkemell mungóbabcsírával

Az illatos csirkemell mungóbabcsírával recept hozzávalói

4 db csirkemellfilé, só, durvára tört színes bors, 4 kiskanál mustár, 5-6 ágacska friss kakukkfű, 10 dkg vaj, 4 kis doboz mungóbabcsíra, 1 csokor petrezselyem

Illatos csirkemell mungóbabcsírával

Illatos csirkemell mungóbabcsírával

Az illatos csirkemell mungóbabcsírával recept elkészítése

 

Európa és a világ ízei magyarul, és ahogyan szoktuk, mindig egy kis apróság: a mostani egyfelől a kakukkfű lesz, remek fűszer, valamint a mungóbabcsíra. Nézzék meg, mi sül ki belőle, és természetesen készítsék is el így otthon!

Most azzal kezdünk, hogy a megmosott, leszárított csirkemellfilét sóval, durvára tört színes borssal fűszerezzük.

A csirkemellfiléhez aktuális árat itt találnak.

Amint ezzel megvagyunk, megkenjük  mustárral, és megszórjuk az apróra vágott friss kakukkfűvel. Ezután fóliával letakarva 1-2 órára hűtőbe tesszük pácolódni.

A pácolás után 5 dkg forró vajon, közepes tűzön a hús minden oldalát pirosra sütjük, figyelve arra, hogy a belsejük is átsüljön.

Ezek után a körethez a vaj másik felét felolvasztjuk, beleszórjuk a mungóbabcsírát, majd sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük.

A mungóbabcsírához aktuális árat itt találnak.

Közepes tűzön 2-3 perc alatt éppen csak megpároljuk, hogy kicsit roppanós maradjon.

Tálaláskor a vajon párolt csírát tányérra halmozzuk, ráfektetjük a kakukkfüves csirkemellet, és forrón kínáljuk. Készítsék el így feltétlenül!

 

Egy más jellegű csirkemell receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! És persze jöjjenek vissza holnap is, mi nyitva vagyunk, és várjuk Önöket! Mindenre van egy ötletünk, keressék meg, készítsék el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.