Online Gasztronómiai Magazin

Jávai leves kicsit másképp

A jávai leves kicsit másképp recept hozzávalói

25 dkg csirke leveshús, 1 db kisebb hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 szem szegfűbors, 10 szem zöldbors, kevés szárított citromhéj, kevés lestyán, 1 kiskanál fehér bors, víz, só, 10 dkg zellergumó, 2 db nagyobb burgonya, 10 dkg cérnametélt, 10 dkg fehérrépa

Jávai leves kicsit másképp

Jávai leves kicsit másképp

 

A jávai leves kicsit másképp recept elkészítése

 

Európa és a világ ízei magyarul, kicsit távoli vidékre indulunk ma. Mivel ott van a megnevezésben, hogy magyarul, jávai levesnek hívjuk a címben ezt a saoto levest, mert több mindent másképp csináltunk, mint ahogyan az az autentikus jávai konyhában történik. A hangulata jávai, nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el otthon!

Azzal kezdünk, hogy apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát, majd kevés olajat teszünk egy fazékba. Ezen a hagymát és a fokhagymát üvegesre hevítjük, majd vízzel felöntjük.

Ezután tesszük hozzá a leveshúst, a szemes szegfűborsot és a zöldborsot, valamint egy csipetnyi szárított citromhéjat. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a kisebb rudakra vágott burgonyát, fehérrépát, zellergumót. Egész szegfűborshoz aktuális árat itt találnak. A főzés kb. kétharmadánál adunk hozzá egy kevés lestyánt.

Amikor a csirkehús megfőtt, kivesszük a fazékból, majd egy serpenyőben pirítani kezdjük.  Nem pirítjuk meg nagyon, tálaláskor adjuk a leveshez. Az autentikus levesreceptben a burgonyát, a cérnametéltet és a zellert szintén megpirítják, és így adják tálaláskor a leveshez, a csirkével együtt. Ha gondolják, próbálják ki így is!

 

Egy másfajta különleges levesreceptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.