Online Gasztronómiai Magazin

Kacsacomb gyöngyhagymás körtével, szilvával sütve

A kacsacomb gyöngyhagymás körtével, szilvával sütve recept hozzávalói

4 db kacsacomb, só, bors, friss rozmaring, 2 db körte, 10 dkg szilva, 1 dl fehérbor, 2 evőkanál cukor, 2 dkg mazsola, 2 evőkanál méz, 10 dkg gyöngyhagyma, 4 adag sült burgonya

Kacsacomb gyöngyhagymás körtével, szilvával sütve

Kacsacomb gyöngyhagymás körtével, szilvával sütve

 

A kacsacomb gyöngyhagymás körtével, szilvával sütve recept elkészítése

 

És akkor végre ismét itt a kacsa, de most nem kacsamell, hanem comb. Serpenyőben különlegesség készül hozzá, és biztonság kedvéért krumplis köret is lesz, persze nem akárhogyan. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

Először is a kacsacombot a bőrével lefelé megsütjük, hogy a zsírjában a cukrot le tudjuk karamellizálni. Amikor a kacsacomb zsírja kioldódik, megfordítjuk, és betesszük a sütőbe, 160 fokon kb. 40-50 percig sütjük. Arra feltétlenül vigyázzanak, hogy mindig pótolják a folyadékot. A kacsacombhoz aktuális árat itt találnak.

Amíg a kacsa a sütőben sül, a gyöngyhagymát és a gyümölcsöket beletesszük a serpenyőbe a karamellizált cukorhoz. Figyeljenek a puhulási sorrendre, mi ezért legelőször a körtét tettük bele, majd a szilvát, mazsolát, és a gyöngyhagymát. Ha befőttet használnak, természetesen a puhulási idő csökken. Pirítjuk, majd felengedjük fehérborral, ízesítjük mézzel.

Köretnek pirított burgonyát készítünk, főtt burgonyát vastagabb szeletekre vágunk, serpenyőben megpirítjuk. Tálaláskor a gyümölcságy, rá a kacsát, mellé a pirított burgonyát.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

 

Megtetszett a gyöngyhagyma? Itt egy újabb felhasználási variáció!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.