Online Gasztronómiai Magazin

Kacsamáj bundás kalácson

A kacsamáj bundás kalácson recept hozzávalói

50 dkg kalács, 3 db tojás, só, kevés liszt, 10 dkg méz, 2 evőkanál keményítő, 1 fürt szőlő, 7 dl vörösbor, 10 dkg áfonyalekvár, 1 kg kacsamáj

Kacsamáj bundás kalácson

Kacsamáj bundás kalácson

 

A kacsamáj bundás kalácson recept elkészítése

 

 

Igazából nem bonyolult receptről van szó. A kacsamáj persze önmagában is érdekes íz, most variáltunk a körettel, és ha már köretnek nem megszokott hozzávalót választottunk, akkor a mártás sem lesz mindennapi. A végeredmény tehát egy alapvetően könnyen elkészíthető recept, ami a terített asztalon mégis varázslatként mutat majd. Nézzék meg, és készítsék is el így!

Azzal kezdünk most, hogy a kacsamájat leszeljük, enyhén sózzuk, belisztezzük. Amint ezzel megvagyunk, kevés olajon elősütjük, majd 200 fokos sütőben készre sütjük. A kacsamájhoz aktuális árat itt találnak. Közben a kalácsokat felvágjuk, sóval elkevert tojásba mártjuk, és a máj elősütésére használt olajban megsütjük.

Elkészítjük a mártást, amihez először mézet karamellizálunk, megfuttatjuk benne a lekvárt, majd nyakon öntjük a borral. A felére visszaforraljuk, teszünk bele egy csipet sót, végül keményítővel elkevert vízzel besűrítjük, kiforraljuk. A kalácsra tett májjal együtt fogyasztjuk, szőlővel díszítjük. Ugye, hogy nem volt bonyolult? Ha esetleg mégis megakadnának valahol, akkor sincs semmi gond, kéznél van a teljes, részletes videórecept is!

 

Kíváncsi a recept teljes videós verziójára is? Nézze meg itt!

 

Egy másik kacsás receptért látogassanak el ide!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.