Online Gasztronómiai Magazin

Kacsamell, káposztás cvekedlivel töltve

A kacsamell, káposztás cvekedlivel töltve recept hozzávalói

só, bors, 3 evőkanál cukor, 4 db kacsamell, 1 db fejes káposzta, 30 dkg kockatészta

Kacsamell, káposztás cvekedlivel töltve

Kacsamell, káposztás cvekedlivel töltve

 

A kacsamell, káposztás cvekedlivel töltve recept elkészítése

 

Már-már azt is mondhatnám, megszokott párosítás az, amiről ez a recept szól, a káposztás tészta és a kacsa együtt. A tészta esetében egyszerű receptről van szó, gyakorlatilag mindenki ismeri, mindenkinek megvan a jól bevált elkészítési módja - nézzék meg azért ezt is, igyekeztünk kihozni a maximumot belőle:). Reméljük, tudok újat, vagy legalábbis kevéssé ismertet mondani - a döntés Önöknél!

A kacsamellről a bőrét eltávolítom. Aztán félig bevágom, kihajtom és jó vékonyra kiklopfolom. Besózom és félreteszem. A kacsamellhez aktuális árat itt találnak.

A káposztát nagylyukú sajtreszelőn lereszelem. Besózom és kicsit állni hagyom. Majd kicsavarom, és forró serpenyőben pirítani kezdem. Cukrot adok hozzá, borsot, és szükség esetén még sót. Jó alaposan lepirítom.

Forrásban lévő sós vízben a kockatésztát kifőzöm, és aztán lecsepegtetem. A káposztával összekeverem a serpenyőben, és kicsit tovább pirítom.

Kacsamell, káposztás cvekedlivel töltve, egy kicsit máshonnan nézve

Kacsamell, káposztás cvekedlivel töltve, egy kicsit máshonnan nézve

A tésztát a kiklopfolt húsba teszem és felcsavarom. Fogvájóval vagy hústűvel összetűzöm. Sütőben, 160 fokon kb. 12 perc alatt készre sütöm. Tálalás előtt a hústűt eltávolítom, karikára szeletelem, és tányérra helyezem.

 

Egy másik káposztás receptet itt találnak, próbálják ki ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.