Online Gasztronómiai Magazin

Kacsamell tésztán sült cukkinivel

A kacsamell tésztán sült cukkinivel recept hozzávalói

2 db kacsamell, 2 db cukkini, 50 dkg vajas leveles tészta, 20 dkg vaj, 4 db fürjtojás, 1 kis doboz paradicsompüré, 1 dl vörösbor, 5 dkg liszt, só, bors, petrezselyem

Kacsamell tésztán sült cukkinivel

Kacsamell tésztán sült cukkinivel

 

A kacsamell tésztán sült cukkinivel recept elkészítése

 

Európa és a világ ízei magyarul, most egy kis francia inspirációért szomszédoltunk. Kicsit másképp készül, mint ahogyan mi szoktuk készíteni a kacsát, de próbálják ki bátran, remek étel sül ki belőle. Nézzék meg, és készítsék el otthon Önök is így!

A kacsamelleket a bőrös felükön bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk. A leveles tésztából kilenc cm átmérőjű köröket vágunk ki, megkenjük tojással, majd ezek után a sütőben megsütjük. A kacsamellhez aktuális árat itt találnak.

A cukkiniket felkarikázzuk, utána olívaolajon megsütjük, majd a kisült tészta tetejére margaréta vagy legyező alakzatban körberakjuk. A fürjtojásokból tükörtojást készítünk, és a cukkini tetejére rakjuk, így végeredményként egy virágformát kapunk.

A kacsamelleket a bőrös oldalukkal lefelé nyolc percet, a húsos oldalukkal pedig összesen négy percet sütjük a visszamaradt zsírban, a paradicsom és a vörösbor hozzáadásával.

Pecsenyelevet készítünk, a kacsamelleket a tésztás cukkini mellé halmozzuk és meglocsoljuk a beforralt mártással. Igazán különleges, nem mindennapi ételt kaptunk, szolgálják fel jó szívvel akár a családnak, akár a vendégeknek!

 

Egy más koncepcióval készülő kacsareceptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.