Online Gasztronómiai Magazin

Káposztalepény romadur sajttal

A káposztalepény romadur sajttal recept hozzávalói

10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg savanyú káposzta, 3 dkg liszt, 3 tojássárgája, só, bors, 10 dkg romadur sajt, 4 adag báránygerinc, 1 fej hagyma, 10 dkg burgonya, 1 csomag tárkony

Káposztalepény romadur sajttal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Káposztalepény romadur sajttal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A káposztalepény romadur sajttal recept elkészítése

 

Ismét egy Európa és a világ ízei magyarul típusú recept következik, erdélyi kirándulásra indulunk ma! Az étel elkészítésének jellegében van egy kis mediterrán hangulat, még ha Erdély földrajzi szempontból messze is esik a tengertől. Nézzék meg, hogyan észül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy a burgonyát tisztítjuk, lereszeljük, majd hozzáadjuk a kockára vágott szalonnával pirított vöröshagymát. Ekkor jöhet hozzá a savanyúkáposzta, a liszt, a tojást, valamint a só és a  bors, végül pedig a romadur sajt.

Az egészet összedolgozzuk, és serpenyőben lepénykéket sütünk belőle. A romadur sajthoz aktuális árat itt találnak.

Kiválóan passzol hozzá a bárány, de természetesen anélkül is megállja a helyét, és köretként nagyon sok helyen felhasználható. De, ha a bárány mellett döntenek, akkor tegyenek így: a báránybordákat a lepények mellett süssük meg.

Javasoljuk, hogy tálaláskor a sózott tárkony mellett díszítsék zöldfűszerrel is. Próbálják ki feltétlenül, használják minél többször köretként ezeket a lepényeket!

 

Lepény sokféleképpen? Nézzenek körül itt, válogassanak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.