Kapros vajbableves

Hozzávalók

50 dkg bab (zöld), 15 dkg répa (sárga), 3 dkg hagyma, 1 dkg fokhagyma, só, ételízesítő, fűszerpaprika, 1 dl tejföl, fél köteg zeller (zöldje), 5 dkg vaj, 10 dkg liszt, 1 db tojás

 

Kapros vajbableves

Kapros vajbableves

 

Olajat hevítünk, abban a finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk.

Fokhagymát is tehetünk bele, majd jöhet a fűszerpaprika, aminek vízzel oldjuk színét.

Beletesszük a sárgarépát és a vajbabot, ételízesítővel, sóval (aki szereti, teheti füstízű sóval) ízesítjük.

Főzzük a levest, közben elkészítjük a zellergombócot.

Amikor a leves kész, már a tejfel is benne van, forraljuk, s beleszaggatjuk a galuskát.

A zellerlevelet, a vajat a lisztet a tojást és egy csipet sót egyenletesen elkeverünk.

Lényeges, hogy jól összeálljon.

A forrásban levő levesbe szaggatjuk.

 

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kapros vajbableves
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.