Online Gasztronómiai Magazin

Karácsonyi finomságok

A karácsonyi finomságok recept hozzávalói

15 dkg gesztenyepüré, 10 dkg aszalt szilva, 10 dkg mandula, 1 db banán, piskótatekercs, 5 dkg kukoricapehely, 15 dkg étcsokoládé, 5 dkg fehér csokoládé, 10 dkg marcipán, kókuszreszelék

Karácsonyi finomságok

Karácsonyi finomságok

 

A karácsonyi finomságok recept elkészítése

 

Nem sütni fogunk, hanem különböző finomságokat készítünk. A téli szünetben vagy hétvégén együtt is elkészíthetik a gyerekekkel. Nézzék meg, hogyan készülnek, és készítsék el Önök is így otthon ezeket a finomságokat!

Először is vizet forralunk, majd egy-egy tálba beletördeljük a fehér illetve barna csokoládét. Forró víz fölé helyezzük a csokikat, majd lassú kevergetés közben a csokoládé szépen felolvad.

Mindezek után a gesztenyepüréből golyókat formázunk, az aszalt szilvát pedig leforrázott, tisztított mandulával betöltjük. A banánokat karikára vágjuk, és felszeleteljük a piskóta tekercset. Ezután ezeket az előkészített finomságokat a forró csokoládéba mártjuk, hogy mennyi csokit hagyunk rajtuk, teljesen az Önök fantáziájára bízzuk. Az aszalt szilvához aktuális árat itt találnak.

Ugyanis belemárthatják félig,vagy egészen, így lehet az egyik fele barna, a másik fehér. A  csokoládés banánt lehet például kókuszreszelékkel díszíteni. Sőt, ha úgy hozza kedvük, vagy ízlésüknek jobban megfelel, természetesen más gyümölcsöket is használhatnak, pl. fügét, datolyát, szőlőt.

Végezetül a maradék csokoládéba belekeverjük a kukorica pelyhet, és kis halmokat formázunk. Célszerű sütőpapírra helyezni, pár percre betesszük a hűtőbe. Már készen is vagyunk. Tálalásnál mignon papírba helyezzük.

 

Ellenállhatatlan vágyat érez egy másik sütirecept után? Adjuk is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.