Online Gasztronómiai Magazin

Karaj serpenyőben kelkáposztával

A karaj serpenyőben kelkáposztával recept hozzávalói

4 szelet, egyenként kb. 16 dkg-os sertéskaraj, 15 dkg füstölt szalonna, 1 csokor petrezselyem, bors, só, 15 dkg gyöngyhagyma, 50 dkg kelkáposzta

 

[brid video="209748" player="11524" title="Mit fzznk ma Karaj serpenyben gyngyhagyms fstlt szalonns kelkposztval elzetes"]

 

A karaj serpenyőben kelkáposztával recept elkészítése

 

Sertéskaraj, természetesen egy kicsit másképp, ahogyan azt a Mit főzzünk ma? oldalán már megszokhatták. Alapvetően a hagyományokra épülő, egyszerű, serpenyős recept ez, húsos és káposztás - nézzék meg, és ha megtetszett, készítsék is el így!

Először természetesen az előkészületek: a karajszeleteket enyhén megütögetjük húsklopfolóval, besózzuk mindkét oldalát, majd lefedve hűtőbe tesszük. A karajhoz aktuális árat itt találnak.

A kelkáposzta leveleit 3 x 3 cm-es darabokra vágjuk, a szalonnát vékonyan felcsíkozzuk, a petrezselymet pedig megmosva nagyon finomra összeaprítjuk.

Először egy nagyobb serpenyőben a szalonnát lassan elkezdjük kipirítani. Amint elkezd pirulni, hozzáadjuk a gyöngyhagymát egy pici lével együtt.

Pár perc után rátesszük a kelkáposztaleveleket, és szépen lassan megfonnyasztjuk, majd a vége előtt még erős tűzön átpirítjuk az egészet. Figyeljünk arra, hogy a kelleveleknek nem kell puhára párolódniuk, elég, ha roppanósak maradnak, sőt: akkor lesz a legjobb!

A legvégén meghintjük az összeaprított petrezselyemmel, majd frissen őrölt borssal fűszerezzük, és ha szükségesnek érezzük, a végén utánasózunk.

Mindeközben serpenyőben olajat melegítünk, beletesszük a hússzeleteket, megborsozzuk, és mindkét oldalukat elősütjük.

Ezután áttesszük egy kisebb tepsibe, és 10 perc alatt - nagyjából ennyi idő alatt készül el a kelkáposzta is - 170 fokos sütőben készre sütjük őket. A tálalásnál a tányér közepén elrendezzük a kelkáposztát, és a tetejére teszünk egy-egy hússzeletet.

Karaj serpenyőben kelkáposztával

Karaj serpenyőben kelkáposztával

A teljes videóreceptet itt találják.

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.