Online Gasztronómiai Magazin

Karaj spárgával, rozmaringos mártással

A karaj spárgával, rozmaringos mártással recept hozzávalói

60 dkg karaj, 20 db zöld spárga, rozmaring, 3 dl tejszín, 4 szelet pármai sonka, 40 dkg burgonya, 5 dkg vaj, só, olaj

Karaj spárgával, rozmaringos mártással

Karaj spárgával, rozmaringos mártással

 

A karaj spárgával, rozmaringos mártással recept elkészítése

 

Fontos, hogy a kedvenc húsainkhoz minél több, változatos receptünk legyen. A karaj ezek közé tartozik, ezúttal nem csak a spárga dobja fel, hanem a mártás is. Nézzék meg, próbálják ki!

Spárgaszezonban értelemszerűen friss spárgát használjunk, szezonon kívül pedig nyugodtan használhatnak fagyasztott spárgát, árat itt találnak hozzá. Leforrázom a spárgát, és leszedem róla a vékony hártyát.

A karajból szeleteket vágok, kiütöm, azaz klopfolom. A karajszeletekre ráteszem a pármai sonkát és a spárgát, feltekerem, megtűzöm és  megsütöm. Lassan kell sütni, hogy jól átgőzölődjön a spárga is. És készülhet az ételhez a mártás is.

Nagyon szeretem a mártásokat a szárazabb húsokhoz, ezúttal rozmaringos mártásra gondoltam. Serpenyőben vajat olvasztok, ebbe a vajba beleteszem a friss rozmaringot, egészben, néhány levelet pedig összevágva. Tejszínt  öntök hozzá, sózom és visszaforralom.

Főtt burgonyával tálalom, a mártásból folyatok a burgonya alá is, majd mellé teszem a felszeletelt spárgás karajt. Rozmaringszárral és spárgával díszítem.

Karaj spárgával, rozmaringos mártással, tálalva

Karaj spárgával, rozmaringos mártással, tálalva

 

És ha már karaj (mondjuk ami kínálunk, szűzpecsenyével készült, de karajt is használhatnak, nyugodtan),

itt a Mit főzzünk ma? verziója egy rántott húsra,

amit bármikor asztalra lehet tenni, el fog fogyni. Nézzék meg, próbálják ki! Részletes Mit főzzünk ma?-videó.

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánok!Comments are closed.