Online Gasztronómiai Magazin

Kárász thai módon elkészítve

A kárász thai módon elkészítve recept hozzávalói

4 db, egyenként 35 dkg körüli kárász, 1 db lime, 1 gerezd fokhagyma, 2 szál újhagyma, 30 ml thai vörös curry paszta, 6 dl kókusztej, 20 dkg jázminrizs, banánlevél (ha nincs, megteszi az alufólia is), tengeri só

Kárász thai módon elkészítve

Kárász thai módon elkészítve

 

A kárász thai módon elkészítve recept készítése

 

Mivel Thaiföldön nem őshonos hal a kárász, ők tengeri halakat sütnek így, sügérféléket általában. Ha Önök is inkább tengeri halat választanak, a sót el lehet hagyni. Nem csak halakat, hanem húsokat is lehet így sütni. A banánlevél nem ég el egykönnyen, viszont sokkal jobban sül benne az étel, mint az alufóliában, amiben inkább párolódik.

Tisztítsuk meg a halakat, bőrét sűrűn irdaljuk be, hogy a szálkákat elvágjuk. Dörzsöljük be a hasüregüket a sóval és tegyük rá a banánlevelekre. A lime felét szeleteljük fel vékonyra a fokhagymával együtt, tegyük bele a szeleteket a halon vágott résekbe. A kárászhoz aktuális (vigyázat, szezonális!) árat itt találnak. A sügérhez aktuális árat itt találnak. De: alapvetően ez egy balatoni kárász recept, ha tehetik, ezzel készítsék:).

A maradék lime levét facsarjuk ki, héját reszeljük le, keverjük el a curry pasztával, az újhagymával és a kókusztejjel. Kanalazzuk a halainkra. Gondosan csomagoljuk be a halakat a levelekbe, 15-20 percre tegyük a grillre. Ha megsült éles késsel bontsuk ki a levél fogságából és ehetünk is.

A köret elkészítése nagyon egyszerű, másfélszeres sós vizet forraljunk fel, majd öntsük bele a rizst, gyakori kevergetés mellett forraljuk fel. Ha ez megtörtént, fedjük le, vegyük a lángot takarékra és hagyjuk, hogy a rizs beszívja a nedvességet. Azonnal fogyasztható. Természetesen ha a szabadban grillezünk, a rizs helyett más köret után kell néznünk. Bagett, fóliás burgonya jöhet szóba, de itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában is találnak ötleteket.

Ha kedvet kaptak a halakhoz, és tény, hogy ezért mi mindent megteszünk, akkor itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában böngészhet további halreceptek között. Várjuk vissza holnap is, nézzen körül nálunk nap mint nap!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.