Online Gasztronómiai Magazin

Kaukázusi kefírben párolt harcsa

A kaukázusi kefírben párolt harcsa recept hozzávalói

60 dkg harcsa, 2 dl kefír, 2 dl tejföl, kakukkfű, 50 dkg burgonya, 1 csomag petrezselyem, 3 szál póréhagyma, 5 dkg vaj, kapor

Kaukázusi kefírben párolt harcsa

Kaukázusi kefírben párolt harcsa

 

Ma kaukázusi kefirt és szürkeharcsát választottam ehhez az ételhez, de bármilyen más halból, pl. tőkehalból, balatoni fogasból, pontyból is el lehet készíteni. Ahogy azt már megszokhatták a Mit főzzünk ma? oldalon, jönnek a konkrétumok, melyik halfajtához mennyiért lehet hozzájutni.

 

A kaukázusi kefírben párolt harcsa recept elkészítése

 

A harcsa remek alapanyag, ez most egy relatíve egyszerű elkészítési mód. Ahogy mondani szoktuk, gyors, egyszerű, igazi legényétel. Kukta sem kell hozzá. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

A harcsát besózzuk, és az egyik felmelegített serpenyőben elősütjük. A burgonyát én már előre megfőztem. Vajat olvasztunk, kaprot teszünk a vajhoz, belerakjuk a burgonyát. Nagyon jó íze lesz!

A póréhagymát felvágjuk, hozzáadjuk a halhoz. A kefirt is beletesszük. Ne ijedjenek meg, a kefir először szét fog esni. De, elárulok egy kis titkot. Ha egy pici tejszínt tesznek bele, hamarabb visszanyeri a sűrűségét, és egy sűrű mártást kapunk. Tálalásnál koktélparadicsommal és kaporral díszítjük. Gyors, egyszerű: egy igazi legényétel.

 

Itt találnak egy másik gyors, egy (max. kettő) serpenyőre hangolt receptet!

 

Itt pedig egy olyan halas receptet találnak, amit videóval együtt tudnak használni. Azaz, nagyon röviden: mozdítható kütyü, tablet, telefon ki a konyhába, és együtt lehet főzni a szakácsokkal. Hibalehetőség nulla, mert minden munkafolyamat visszanézhető. Használni fogják, ugye? No, de itt a lényeg, tessék ránézni!

Ha pedig szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánok!Comments are closed.