Online Gasztronómiai Magazin

Kesudiós pulykamell úritökkel

A kesudiós pulykamell úritökkel recept hozzávalói

50 dkg pulykamell, 10 dkg póréhagyma, 1 dkg gyömbér, 3 dkg fafül gomba, 5 dkg kesudió, 10 dkg édes-savanyú chutney, 2 dkg méz, 20 dkg sütőtök, bors, só, 25 dkg párolt rizs

 Kesudiós pulykamell úritökkel

Kesudiós pulykamell úritökkel

 

A kesudiós pulykamell úritökkel recept elkészítése

 

Európa és a világ ízei magyarul típusú recept a mai, az egyik érdekessége a chutney. Természetesen ehhez is adunk otthoni elkészítési módot, mert az az igazi, ha kezünk munkájával készítünk szinte mindent. No és persze a tök, úgy gondoljuk, nem használjuk elégszer, jön is hozzá az ötlet. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

Először is olajat hevítünk, majd a megtisztított, megformázott sütőtök-szeleteket karamellizáljuk. Ez lesz a kesudiós pulykamell egyik körete. A másik köret párolt rizs lesz. Serpenyőben olajat hevítünk, megpirítjuk a kesudiót. Amikor elkészültünk vele, kiszedjük a kesudiót, félretesszük. A pulykamellhez aktuális árat itt találnak.

Ezek után a kesudiós olajban a gyömbért áthevítjük, majd kevés vizet, póréhagymát teszünk hozzá, rá pedig a metéltre vágott pulykamell kerül. Hozzáadjuk az előre beáztatott fafülgombát, és ráöntjük a kész chutneyt. Ha otthon szeretnék elkészíteni a chutneyt, itt találnak hozzá elkészítési módot.

Legvégül a pirított kesudiót kell hozzátenni. Az egészet összeforraljuk. Tálalásnál csészével megformázzuk a párolt rizst, mellé kerül a pirított úritök, valamint a ragu.

 

Itt találnak egy másfajta receptet kesudióhoz, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.