Online Gasztronómiai Magazin

Keszthelyi süllőfilé

A keszthelyi süllőfilé recept hozzávalói

  • 80 dkg süllőfilé
  • 10 dkg gomba
  • 1 dl fehér bor
  • kapor
  • 60 dkg hordóburgonya
  • 10 dkg zöldpaprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 5 dkg rákhús
  • keményítő
Keszthelyi süllőfilé, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Keszthelyi süllőfilé, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A keszthelyi süllőfilé elkészítése

 

Hagyományos halrecept következik a Balatonról, persze azért kicsit másképp, ahogyan azt már megszokhatták. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Először finomra vágott újhagymát olajban megfuttatunk, erre kerül majd rá az előre, olajos, sós vízben kifőzött tészta. Tejszínt öntünk rá, majd összeforraljuk, ezzel az egyik körettel már el is készültünk. Vajízű sütőolajat hevítünk, a süllőt megsózzuk, és megsütjük az olajban. A süllőhöz aktuális árat itt találnak.

A ragut is elkészítjük. Olajat hevítünk, belekerül a paprika és a gomba, majd amikor egy kicsit megpirultak, hozzáadjuk a paradicsomot. Ezek után felöntjük fehérborral, és egy kevés tejszínt teszünk hozzá. Megszórjuk petrezselyemmel, rákot rakunk bele. Régen zalai, folyami  rákot használtak ehhez az ételhez, mi most tengeri rákkal készítjük. Tálalásnál még petrezselymes vajas hordóburgonyát is adunk köretnek a tészta mellé. Ha fogyasztanának bort ehhez a remek ételhez, javaslatunk egy egri cuvée Ostorosról.

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik.

 

Itt egy kiscsit másképp elkészített fogast találnak, nézzék meg, készítsék el ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának megfelelő receptet, és készítse el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!
(20030617)Comments are closed.