Online Gasztronómiai Magazin

Kínai kellel fektetett hátszín

A kínai kellel fektetett hátszín recept hozzávalói

80 dkg hátszín, só, bors, 2 db kelkáposzta, 8 evőkanál szója, 1 gerezd fokhagyma, gyömbér, 0,5 dl víz

Kínai kellel fektetett hátszín

Kínai kellel fektetett hátszín

 

Konyhai tervezési segédlet, szokás szerint. A hátszín nemes hús, ellenben nem a legolcsóbbak közé tartozik, sőt, itt adjuk hozzá az árat.

 

A kínai kellel fektetett hátszín recept elkészítése

 

A hátszíntől lesz extra ez a recept, de természetesen nem csak ez a titka. A kel elkészítésében is lesz némi trükk, nézzék meg, hogyan készül, és készítsék is el így!

A hátszínt először klopfoljuk. Praktikus fóliával letakarni a húst, így nem repül szerteszét a húslé a konyhában. Sóval, borssal meghintjük, és közepesre (médiumra) megsütjük. Amíg a hús sül, a kínai kelt leforrázzuk.

A gyömbért durván összevágjuk, a fokhagymát összenyomjuk.

Egy serpenyőben  szóját, gyömbért forralunk, beletesszük a fokhagymát, később a kelt, de csak egy pillanatra!

Utána a tányérra fektetjük a kelt, rá a hátszínt, és egy kicsit a lével meglocsoljuk. Kevés chiliszárral és szárított virággal díszítésként megszórjuk.

 

Ha megtetszett a hátszín, itt adunk hozzá még egy receptet, ezúttal teljes videóval!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.