Online Gasztronómiai Magazin

Királyrákragus csirkemell

A királyrákragus csirkemell recept hozzávalói

60 dkg csirkemell, 40 dkg királyrák, koriander, olaj, só, bors, paradicsompüré, póréhagyma, mustár, 1 dl vörösbor, piros kaliforniai paprika, sárga kaliforniai paprika, cukor, 1 gerezd fokhagyma, 40 dkg főtt rizs

Királyrákragus csirkemell

Királyrákragus csirkemell

 

A királyrákragus csirkemell recept elkészítése

 

Igen, mondhatjuk, végre itt egy különleges recept. Alapvetően gyorsan és könnyen elkészíthető, de a ragura nem lehet azt mondani, hogy hétköznapi lenne. Mint mindegyik receptben, ebben is benne van a Mit főzzünk ma? minden tudása, nézzék meg, próbálják ki! Jól járnak vele!

Azzal kezdünk most, hogy a csirkemellet félbevágjuk és besózzuk. A koriandert apróra vágjuk. Egy csepp olajjal elkeverjük, és a csirkemellet bedörzsöljük vele. Hűtőbe tesszük. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

A királyrákot a páncéljától megfosztjuk és félretesszük. Egy serpenyőt melegítünk, és beletesszük a paradicsompürét, egy kevés hozzáadott cukorral (lehet nádcukor is, sőt!). Lepirítjuk, hozzáadjuk a mustárt, az apró kockákra vágott kaliforniai paprikát, valamint a kis kockákra vágott póréhagymát. A királyrákhoz aktuális árat itt találnak.

Felöntjük egy kevés vízzel. Hozzáadjuk a vörösbort is. Belehelyezzük a rákokat és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, majd a rákokat beleforraljuk.

Egy másik serpenyőben a csirkét szép pirosra sütjük. Nem túl nagy lángon, hogy biztosan átsüljön. A csirkét és a rákragut párolt rizzsel tálaljuk.

 

Ha kedvet kaptak rákkal készülő ételekhez, mutatunk is rögtön egy másik variánst, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.