Online Gasztronómiai Magazin

Klasszikus hagymás rostélyos

A klasszikus hagymás rostélyos recept hozzávalói

60 dkg hátszín, 2 evőkanál mustár, olaj, 8 fej vöröshagyma, 1 evőkanál liszt, só, bors

Klasszikus hagymás rostélyos

Klasszikus hagymás rostélyos

 

A klasszikus hagymás rostélyos recept elkészítése

 

A hátszínt négy szeletbe vágom, kicsit klopfolom, majd mindegyik szeletet alaposan bedörzsölöm mustárral. Beleteszem egy olajjal teli tálkába, vagy zsírpapírba tekerem úgy, hogy levegő ne érje a húst. Hűtőbe helyezem, pácolom minimum egy napig. Érdekesség:  akár 22 napig is lehet pácolni! A hátszínhez aktuális árat itt találnak.

Ezután elkészítem a lyoni hagymát. A tisztított vöröshagymákat vékony karikákra vágom és beleteszem egy tálba. Óvatosan megsózom, egy kicsit állni hagyom. Amikor levet engedett, jó alaposan belisztezem. Egy mélyebb edényben olajat hevítek (kb. 180 fokra), és  a hagymakarikákat a forró olajban ropogósra sütöm. Lecsepegtetem, tálalásig  melegen tartom.

Egy másik serpenyőben a pácolt hátszínszeletek mindkét oldalát hirtelen megsütöm. Fontos megjegyeznem, hogy én  médiumra, azaz közepesre sütve szeretem. Tálalásnál a hagymát a hússzelet tetejére halmozom.  Köretnek steak-burgonyát adok mellé.

 

Hagymás rostélyos-variációkat a Mit főzzünk ma? oldalán itt találnak.

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.