Online Gasztronómiai Magazin

Klasszikus oldalas

A klasszikus oldalas recept hozzávalói

60 dkg sertésoldalas, 15 dkg kolbász, 10 dkg vöröshagyma, fokhagyma, 3 dkg zöldpaprika, 10 dkg bacon szalonna, 30 dkg gyöngyburgonya, 1 csomag petrezselyemzöld, ecetes uborka, almapaprika, csíra

Klasszikus oldalas, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Klasszikus oldalas, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

Hogy mitől lesz ez klasszikus oldalas? Rögtön kiderül!

 

Abszolút hagyományosan készül ma az oldalas, sőt, a receptből következik egy másik is. Hiszen tudják, egy jól vezetett konyhában semmi sem vész kárba! Egyebek mellett erre is remek példa ez a recept. No, de maradjunk az oldalasnál, nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

Az oldalasból egy csíkot előkészítünk. A csík feléből a csontok közül a húst kivágjuk, a bordacsontokat szépen letisztítjuk. Ebből a húsból készíthetünk fasírtot. Például így, itt találnak sok-sok variációt. A bordák felett felszúrjuk az oldalast. A kolbászt beolajozzuk, és a felszúrt oldalasba becsúsztatjuk. Sózzuk. Aktuális árat az oldalashoz itt találnak.

A sütéshez zöldségágyat készítünk paprikából, hagymából. Kevés olajat és vizet öntünk alá. Köménymaggal és fokhagymával megszórjuk, és tehetünk rá baconszalonnát is. Szép pirosra sütjük. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és karalábévájóval kis golyókat formálunk belőle.

A baconszalonnát felkockázzuk, az apróra vágott zöldpaprikát rátesszük, áthevítjük. A
zöldségágy hagymáját is rátehetjük. Hozzáöntjük az előkészített gyöngyburgonyát is. Ízesítjük borssal, fokhagymával. Az oldalassal sült baconszalonnát összekockázzuk, s rátesszük, ez lesz az oldalas körete.

 

Oldalas másképpen? Hát persze! Itt találják!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még további, változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.