Online Gasztronómiai Magazin

Kocsonya marhafartővel

A kocsonya marhafartővel recept hozzávalói

30 dkg marhafartő felkockázva, fél liter erőleves, 2 csomag zselatin, 5 dkg kínai gombakonzerv, 2 db közepes ecetes uborka, 1 db kicsi vöröshagyma, 1 dkg apróra vágott petrezselyemzöld

Kocsonya marhafartővel

Kocsonya marhafartővel

 

A kocsonya marhafartővel recept elkészítése

 

Újabb remek példa arra, hogy a magyar konyha nem pazarol. Ennek a receptnek az előtörténete az erőleves, vagy másként húsleves, amelybe belefőzhetünk például  marhafartőt is. Nos, ez a marhafartő másnap felkockázva, az erőleves pedig zselatinnal bekocsonyásítva, zöldségekkel kiváló előétel lesz.

Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon. És, gondoljunk mindig egy picit a másnapra is, ne görcsösen persze. Nincs is ok rá, hiszen a Mit főzzünk ma?, és mindenre adunk tippet, lehetőséget, megoldást!

Most azzal kezdünk, hogy az erőlevest felforraljuk, a zselatinnal együtt. Utána hozzákeverjük a kockára vágott marhafartőt, a szintén kockázott uborkát, a kis kockára vágott vöröshagymát, a gerezdekre vágott kínai gombát, valamint az apróra vágott  petrezselyemzöldet. A marhafartőhöz aktuális árat itt találnak.

Miután megvagyunk, kis pudingformákban vagy pástétomformákban arányosan kitálaljuk, arra az esztétikus tálalás szempontjait szem előtt tartja figyeljünk, hogy ne csak lé, hanem mozaikanyag és hús is legyen mindegyik formában. Így lesz tökéletes!

Körülbelül 8-10 órán keresztül hűtjük, azután tudjuk tálalni, ez voltaképp egy éjszakányi hűtést jelent. Ha nem lenne elég kemény a kocsonya, tegyünk hozzá még egy levél zselatinlapot. Tálaláskor tökmagolajjal meglocsoljuk, leveles salátákat adunk mellé.

Igazán ízletes kísérője, ha tormás mandulás majonézt adunk hozzá. Próbálják ki!

 

Egy másik kocsonyareceptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet, és tegyék el mondjuk holnapra!

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának megfelelő receptet, és készítse el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És, jöjjenek holnap is, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.