Online Gasztronómiai Magazin

Koktélrákkal töltött padlizsán

A koktélrákkal töltött padlizsán recept hozzávalói

  • 40 dkg koktélrák,
  • 4 db padlizsán,
  • 1 db cukkini,
  • 4 db paradicsom,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • provence-i fűszer,
  • petrezselyem,
  • 1 db erős paprika
Koktélrákkal töltött padlizsán

Koktélrákkal töltött padlizsán

 

A koktélrákkal töltött padlizsán recept elkészítése

 

Alapszlogenünk az Európa és a világ ízei magyarul, ennek megfelelően készült ez a recept. Különlegesség, pikantéria. Itt egy igazi különlegesség, ami nagyon látványos. Csak úgy mellékesen. A rákos töltelék remekül passzol a padlizsánhoz - ennyit arról, ami az ízhatást érinti. Nézzenek rá, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy a padlizsán oldalait bevágjuk, majd sütőben megsütjük. Amíg a padlizsán sül, a rákokat egy kevés olívaolajon lepirítjuk, megsózzuk. Hozzáadjuk a kockázott cukkinit, és együtt pirítjuk tovább. A rákokhoz aktuális árat itt találnak.

Ezután jöhet az apró kockákra vágott paradicsom, a zúzott fokhagyma, a provence-i fűszer, a vágott petrezselyem, valamint a végén egy kevés erős paprika. Nem sok, annyi kell csak, hogy picit pikánssá tegye, ne ehetetlenül csípőssé.

A végén az egészet összeforraljuk, és a sült padlizsán belsejébe töltjük úgy, hogy a padlizsánt az egyik vágásnál megnyitjuk, a belsejét összenyomjuk, és ebbe az üregbe töltjük bele a rákos tölteléket. Feltétlenül próbálják ki!

 

Egy másik, halas-rákos receptet itt találnak.

 

Ha csak úgy böngészni szeretnének halak, rákok, kagylók között, itt tehetik meg. Válasszanak egy másik receptet is!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.