Online Gasztronómiai Magazin

Kókuszos dinnyeleves

A kókuszos dinnyeleves recept hozzávalói

1 db zöldcitrom, 8 dkg cukor, 1 db sárgadinnye, 20 dkg nyári gyümölcs
(ribizli, málna, dinnye, feketeszeder, eper stb.), 4 dl kókusztej cukor nélkül, só, citromfű (díszítéshez)

Kókuszos dinnyeleves

Kókuszos dinnyeleves

 

A kókuszos dinnyeleves recept elkészítése

 

Igen, igen, az tény, hogy egy forró nyári napra ennél jobbat nehéz kitalálni. Gyümölcsös is, hideg is, szóval minden mellette szól. De el tudjuk képzelni ezt hűvösebb napokon, a választás az Önöké! Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

A zöldcitromot megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A cukrot 1 dl vízzel és a zöldcitromszeletekkel összeforraljuk, majd kihűtjük. Dinnyékhez aktuális árakat itt találnak.

A dinnye végeit levágjuk, kettévágjuk, magházát eltávolítjuk. Karalábévájóval kivájjuk a belsejét, így kb. 40 dkg dinnyehúst nyerünk. A féldinnyéket behűtjük.

A citromszeleteket leszűrjük, a gyümölcsöket megmossuk, tisztítjuk. A kókusztejet a citromsziruppal, késhegynyi sóval és a dinnyehússal finoman pürésítjük.

A féldinnyéket tányérra tesszük, dinnyegolyókkal és a gyümölcsökkel megtöltjük. A kókuszlével felöntjük, és citromfűlevéllel díszítjük. A maradék kókuszlevet külön szervírozhatjuk.

A dinnye másik feléből desszertet is készíthetnek egy kis jégkrém és gyümölcs segítségével.

 

2

2

 

Egy más karakterű levesreceptet itt találnak!

 

Ha körülnéznének húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.