Online Gasztronómiai Magazin

Kókuszos sárgadinnyeleves, nyári gyümölcsökkel

A kókuszos sárgadinnyeleves, nyári gyümölcsökkel recept hozzávalói

1 db zöldcitrom, 8 dkg cukor, 1 db sárgadinnye, 20 dkg nyári gyümölcs, vegyesen, 4 dl cukor nélküli kókusztej, só, díszítéshez citromfű

Kókuszos sárgadinnyeleves, nyári gyümölcsökkel

Kókuszos sárgadinnyeleves, nyári gyümölcsökkel

A kókuszos sárgadinnyeleves, nyári gyümölcsökkel recept elkészítése

 

Nos, ez egy igazi nyári különlegesség (de persze azért máskor is elkészíthető), mind a beltartalmat, mind pedig a tálalás módját tekintve. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

A zöldcitromot megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A cukrot 1 dl vízzel és a zöldcitromszeletekkel összeforraljuk, majd kihűtjük. A dinnye végeit levágjuk, kettévágjuk, magházát eltávolítjuk. Karalábévájóval kivájjuk belsejét, így kb. 40 dkg dinnyehúst nyerünk. A féldinnyéket behűtjük. A sárgadinnyéhez aktuális árat itt találnak.

A citromszeleteket leszűrjük, a gyümölcsöket megmossuk, tisztítjuk. A kókusztejet a citromsziruppal, késhegynyi sóval és a dinnyehússal finoman pürésítjük. A féldinnyéket tányérra tesszük, dinnyegolyókkal és a gyümölcsökkel megtöltjük. A kókuszlével felöntjük, és citromfűlevéllel díszítjük.

A maradék kókuszlevet külön szervírozhatjuk.A dinnye másik feléből desszertet is  készíthetnek egy kis jégkrém és gyümölcs segítségével.

 

Ha szeretne további levesreceptek közül válogatni, kattintson ide!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.