Kolbászos karácsonyi káposztaleves és narancsos palacsinta

Hozzávalók, kolbászos karácsonyi káposztaleves és narancsos palacsinta

  • 60 dkg savanyú káposzta,
  • 80 dkg friss kolbász,
  • 10 dkg paradicsompüré,
  • 20 dkg burgonya,
  • 10 dkg aszalt szilva,
  • 2 dkg fokhagyma,
  • kömény,
  • só,
  • bors,
  • babérlevél,
  • vöröshagyma,
  • édes palacsintatészta,
  • 4 db narancs,
  • olaj

 

Kolbászos karácsonyi káposztaleves és narancsos palacsinta

Kolbászos karácsonyi káposztaleves és narancsos palacsinta

 

Szlovákiában karácsonykor ezt a levest szokták fogyasztani.

 

A kolbászos karácsonyi káposztaleves és narancsos palacsinta receptek elkészítése

 

A savanyú káposztát megmossuk, ha kell, megvágjuk, leforrázzuk, a kolbásszal feltesszük főni, ízlés szerint sóval, borssal, köménnyel, babérlevéllel fűszerezzük. Hozzáadjuk a paradicsompürét. Reszelt burgonyával sűrítjük. Mielőtt készre főznénk, aszalt szilvát adunk hozzá. A leveshez desszertet is készítünk. Kolbászhoz aktuális árakat itt találnak.

Kicsit sűrűbb palacsintatésztát készítünk. A narancsot meghámozzuk, a fehér héját is le kell szedni, kifilézzük, picit a serpenyőben, vajon átmelegítjük. A kész palacsintatésztára tesszük a narancsot, kevés narancslikőrrel meglocsoljuk.

Ha szeretne további levesreceptek közül válogatni, kattintson ide! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Kolbászos karácsonyi káposztaleves és Narancsos palacsinta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.