Online Gasztronómiai Magazin

Köménymagos kocka

A köménymagos kocka recept hozzávalói

  • 30 dkg liszt,
  •  15 dkg vaj,
  •  2 db tojás sárgája,
  •  2 db tojás fehérje,
  •  1,5 dl tej,
  •  2 dkg élesztő,
  •  só,
  • 0,5 dkg köménymag
Köménymagos kocka

Köménymagos kocka

 

A köménymagos kocka recept elkészítése

 

Ha csak rágcsálni szeretnénk, fontoljuk meg, hogy készen veszünk-e valami rágcsát, avagy elkészítjük mi magunk. Utóbbira szavazunk. A készítés is vidám tevékenység, meg persze a rágcsálás is. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy az élesztőt felfuttatjuk a tejben. A vajat kikeverjük a tojássárgájával, majd hozzáadjuk a sót, az élesztőt a tejjel együtt és a lisztet. Összegyúrjuk.

Keményre gyúrjuk a tésztát, letakarjuk, majd állni hagyjuk. Közben összekeverjük a sót a köménymaggal.

A köménymaghoz aktuális árat itt találnak.

Amint ezzel megvagyunk, kinyújtjuk a tésztát, megkenjük tojással, és rászórjuk a sós köménymagot. Kikenjük margarinnal a tepsit, vagy pedig sütőpapírt teszünk bele.

Rátesszük a köményes kockákat, rövid ideig még állni hagyjuk. Az állásidő után forró sütőben készre sütjük. Egyszerű receptről van szó, tehát, ha biztosak akarnak lenni abban, mit rágcsálnak, egyértelmű a választás. Próbálják ki feltétlenül!

 

Ha mégis édességre vágyna, kattintson ide!

 

NÉZZÉK MEG TOVÁBBI AJÁNLATAINKAT IS!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt!

Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó sütést, főzést, és persze jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.