A körtepuding cukor nélkül recept hozzávalói
- 75 dkg körte,
- 5 dkg narancs,
- 3 db zsemle,
- 5 dkg búzadara,
- 7 db tojásfehérje,
- 15 dkg édesítő por (eritrit vagy stevia),
- 3 g vaj,
- fahéj,
- szegfűszeg

Körtepuding cukor nélkül, a kép illusztráció, forrás: Pixabay
A körtepuding cukor nélkül recept elkészítése
A körtét lereszeljük, megpároljuk, még melegen összekeverjük a narancsot. Rászórjuk a fahéjat és a szegfűszeget ízlés szerint, valamint az édesítőszert. A steviáról és az eritritről itt tájékozódhatnak. A két édesítő aktuális árait itt találják.
Beáztatjuk a zsemléket, áttörjük, és a körtéhez adjuk. A búzadarával és a tojások kemény habjával összekeverjük. Kivajazott tűzálló tálba rakjuk a tésztát, és gőzben 1 órán át főzzük.
A formából kiborítva tálaljuk, adhatunk hozzá vaníliaöntetet.
Egy más karakterű édességet itt találnak!
Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha találták egy jó kis receptet, ne habozzanak, készítsék el!
Jó étvágyat kívánunk!