Online Gasztronómiai Magazin

Kuglófformában sült rizses torta

A kuglófformában sült rizses torta recept hozzávalói

50 dkg párolt rizs, 20 dkg cukor, 7 dl tej, 5 db tojás, 1 db citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor, fagyasztott erdei gyümölcs válogatás

Kuglófformában sült rizses torta

Kuglófformában sült rizses torta

 

A kuglófformában sült rizses torta recept elkészítése

 

Desszertet készítünk ma, egy dologra oda kell figyelni viszont. Mindig elmondjuk, hogy a konyhában nincs maradék, minden, esetleg megmaradt étel újragondolható! Jelen esetben a rizsről lesz szó.

Azonban, ha esetleg korábbról visszamaradt kész párolt rizst használunk, arra kiemelten figyeljünk, hogy ez a torta bizony csak akkor lesz sikeres, ha a rizs nem túl sós, és nincsen benne sem petrezselyem vagy valamilyen zöldség, valamint nem disznózsíron, vagy más agresszív illatú zsiradékon lett lepirítva a rizs.Vagyis: enyhén sósnak és jellegtelen ízűnek kell lennie!

Ha a fentieket figyelembe vettük, vágjunk is bele! A kész párolt rizst tejben megfőzzük, és hagyjuk, hogy kihűljön. A tojássárgáját a cukorral, vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával összekeverjük, utána pedig a keményre vert fehérjével lazítjuk.

Itt és most nem baj az, ha eláznak a rizsszemek. Ha gondolják, a végén még egy kevés tejszínt tehetnek hozzá. A gyümölcsöket vágjuk apróra, és úgy adjuk hozzá. A fagyasztott erdei gyümölcs válogatáshoz aktuális árat itt találnak.

Tortaformában 50 perc alatt 170 fokon megsütjük. Ezt a desszertet nagyon fel tudja dobni, ha szokatlan formában sütjük, például kuglófformában. Tálaláskor díszítsük málnadarabkákkal, ahogyan a képen is látható.

 

Egy más jellegű torta receptjét itt találják, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet, és tegyék el mondjuk holnapra!

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának megfelelő receptet, és készítse el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És, jöjjenek holnap is, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.