Online Gasztronómiai Magazin

Különleges csokoládés, tejszínhabos, gesztenyés kosár

A különleges csokoládés, tejszínhabos, gesztenyés kosár recept hozzávalói

20 dkg csokoládé, 20 dkg tejszínhab, 10 dkg gesztenyepüré, 0,2 dl rum, 2 dkg méz

Különleges csokoládés, tejszínhabos, gesztenyés kosár

Különleges csokoládés, tejszínhabos, gesztenyés kosár

 

A különleges csokoládés, tejszínhabos, gesztenyés kosár elkészítése

 

Sok-sok remek alapanyagból készül ez az édesség, jellemzően a karácsonyi ünnepkörhöz. De, őszintén, bármikor elkészíthető, nyáron például a hűvösebb időt idézzük fel vele:).

A fém kosárformákat kimossuk, kikenjük jól temperált csokoládéval. Célszerű az aljára kicsit több csokoládét tenni. Leborítjuk, betesszük a hűtőszekrénybe. Csokoládéhoz aktuális árat itt találnak.

Felverjük a tejszínhabot. Külön tálban összekeverjük a gesztenyét a rummal (lehet aromát is használni) és a mézzel. Ha különleges rumot akarnak használni, nézzenek körül itt.

Lassan hozzáadjuk a kemény tejszínhabot, kész a töltelék. Ezalatt a csokoládékosarak megdermedtek a hűtőben. Habzsák segítségével megtöltjük a kosarakat. Természetesen más tölteléket is lehet használni.

Mi vágott süteménnyel tálaljuk, a tetejére tejszínhabot és teszünk. Cukrozott cseresznyével és csokoládéval díszítjük.

 

Itt egy másik gesztenyés finomság!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És tudják jól, természetesen várjuk vissza holnap is, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.