Hozzávalók, különleges pác húsokhoz
- 1 dl fehér bor,
- 0,5 dl szójaszósz,
- 2 dkg keményítő,
- pirosarany,
- szecsuáni bors,
- gyömbér,
- só,
- fokhagyma
A különleges pác húsokhoz elkészítése
Vegyük alapul a pulykát, természetesen bármilyen hússal elkészíthetjük! Pulykamellhez aktuális árat itt találnak.
A megtisztított pulykamellet csíkokra vágjuk fel. Ezután a pulykamellcsíkokat sóval, szecsuáni borssal megszórjuk, friss gyömbérrel ízesítjük, szójaszószt locsolunk hozzá, zúzott fokhagymát, pirosaranyat teszünk hozzá, s fehérbort öntünk bele.
1-2 órán keresztül ebben a páclében hagyjuk a húst, hogy a pulyka intenzív ízesítést kapjon. Fehérborban elkevert tejszínt is öntünk bele. Az így pácolt húst kevés olívaolajban megsütjük.
Jó munkát! A következő sütés meghálálja a befektetést!