Online Gasztronómiai Magazin

Laskagomba leves

A laskagomba leves recept hozzávalói

40 dkg laskagomba, 2 db sárgarépa, 3 dl tejföl, 2 db tojássárgája, 1 evőkanál mustár, 5 cikk fokhagyma, 3 evőkanál olaj, só, bors, ecet

Laskagomba leves

Laskagomba leves

 

A laskagomba leves recept elkészítése

 

Ez most kivételesen egy kedves vendégrecept, jó szívvel ajánljuk, nézzék meg, és készítsék is el így!

A sárgarépát megpucoljuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük, majd az olajon megdinszteljük. Mikor megvan, megszórjuk sóval és borssal és felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott laskagombát. A laskához aktuális árat itt találnak.

 

A laskagomba leves receptjét az Aleda konyhája oldalon olvashatják!

 

Egy másik remek gombás receptet itt találnak!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Annak, aki esetleg nem ismerné, használná a laskagombát, néhány jótanács Bálint gazdától itt található. Néhány mondat a gombatermesztésről: kaskagombát termelhetnek farönkön is. A micéliummal (gombafonalakkal) átszőtt rönköket árnyékos, szélvédett helyen, 3/4 részig kell a földbe süllyeszteni. A környéküket nedvesen kell tartani, mert ez elősegíti a gombatestek kifejlődését. Belevágnak?Comments are closed.