Online Gasztronómiai Magazin

Lecsós sertésszűz

A lecsós sertésszűz recept hozzávalói

60 dkg sertésszűz, 50 dkg burgonya, 60 dkg paprika, 40 dkg paradicsom, 5 dkg füstölt szalonna, só, bors, fűszerpaprika, 1 gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma

Lecsós sertésszűz

Lecsós sertésszűz

A lecsós sertésszűz recept elkészítése

 

Lecsó, kicsit másképpen. Aki rendszeresen használja a Mit főzzünk ma? receptjeit, ismeri már ezt a filozófiát, és alkalmazza a gyakorlatban is. Újabb tipp a témában.

Kezdünk a lecsóval. A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd serpenyőben a zsírját kiolvasztjuk. Következik a felvágott hagyma, majd az összevágott paprika. Sózzuk, borsozzuk,  és fűszerpaprikával megszórjuk.

Jöhet a zúzott fokhagyma és a paradicsom, majd így összeforraljuk.

A tisztított burgonyát uborkagyalun legyaluljuk, majd bő zsírban kisütjük. Az így kapott burgonyachipszet közvetlenül a tálalás előtt a lecsóval összeforgatjuk.

A szüzekből tizenkét darab érmét vágunk, megsózzuk, majd serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. Így kerül az asztalra. A sertésszűzhöz aktuális árat itt találnak.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.