Online Gasztronómiai Magazin

Lencsefőzelék gazdagon

A lencsefőzelék gazdagon recept hozzávalói

25 dkg lencse, 5 dkg hántolt árpa, 5 dkg vöröshagyma, 2 dkg fokhagyma, 0,5 dl olaj, 2 dl kaukázusi kefír, 3 dkg keményítő, 10 dkg vöröshagyma, 5 dkg liszt, 2 db tojás, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj a sütéshez, só, őrölt bors, mustár, 40 dkg füstölt marhanyelv, 2 db kemény tojás

Lencsefőzelék gazdagon

Lencsefőzelék gazdagon

 

A lencsefőzelék gazdagon recept elkészítése

 

Lényeg, hogy a lencsét ne csak újévkor vegyük elő. Ha pedig farkasordító hideg van, akkor készítsék el jó gazdagon. Például így! És persze, ahogy az imént is írtuk, készíthetik tavasszal, nyáron és ősszel is.

Szalonnát pirítunk, kevés margarint teszünk hozzá, beletesszük a hagymát, üvegesre pirítjuk. Belerakjuk a pirospaprikát, vízzel oldjuk színét, pici sót is szórunk bele.

Kiforraljuk, hogy a hagyma szétmenjen, ezután kerül bele a kiválogatott, tisztára mosott lencse. Vele együtt beletehetjük a burizst is. A burizshoz (hántolt árpa, gersli) aktuális árat itt találnak.

A marhanyelv levével felengedjük, babérlevelet rakunk bele. A füstölt marhanyelvet előre megfőztük. Gyengén sós vízbe tette, így nem szárad ki, s nem is feketedik meg. A marhanyelvhez aktuális árat itt találnak.

A hagymát vastag karikára vágjuk, panírozzuk, forró olajban kisütjük.

 

Itt találnak egy egészen más típusú lencsereceptet, próbálják ki ezt is!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.