A libamáj roston, cseresznyével, diós kenyéren recept hozzávalói
- 50 dkg libamáj,
- só,
- bors,
- rozmaring,
- balzsamecet,
- 20 dkg cseresznye,
- 4 szelet diós kenyér

Libamáj roston, cseresznyével, diós kenyéren, a kép illusztráció, forrás: Pixabay
A libamáj roston, cseresznyével, diós kenyéren recept elkészítése
Messze nem a legolcsóbb Mit főzzünk ma? receptek közé tartozik a mostani, sőt. Az alapanyagot tekintve épphogy a legdrágábbak közé. De, ahogy mondani szoktuk, recept mindenhez kell, mert ki tudja, mikor jön az alkalom, amikor a konyhaasztalra kerül például a libamáj. Erre is fel kell készülni, nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!
A diót egy speciális vajízű olajon megpirítjuk, így adjuk a kenyérhez. A libamájat sóval, borssal fűszerezzük, majd a kenyérrel együtt grillezzük meg, figyeljünk oda, mert nagyon gyorsan elkészül! A libamájjal egyébként is vigyázzunk, akkor az igazi, ha nem sütjük túl, a színe szép rózsaszín. Sőt, egy kis érdekesség: az igazi ínyencek a közepét nyersen hagyják! A libamájhoz aktuális árat itt találnak.
A friss cseresznyét kimagozzuk, és sherryecettel átforgatjuk. A bepácolt cseresznyét ezután ráöntjük a grill-lapra, szintén figyeljünk oda, hogy nem szabad túlsütni: egy kicsit áthevítjük, és már készen is van! Kevés konyakkal megpróbálkozhatunk a flambírozással is - ezt kezdőknek még nem ajánljuk, haladóknak annál inkább: látvány és illat tökéletes összhangot alkot!
Egy másik, libamájjal készülő receptért kattintsanak ide!
Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.
Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha találták egy jó kis receptet, ne habozzanak, készítsék el!
Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!
Jó étvágyat kívánunk!
(20030802)