Online Gasztronómiai Magazin

Libatopogó hagyományosan elkészítve

A libatopogó hagyományosan elkészítve recept hozzávalói

1 kg libaaprólék, 20 dkg zúza, 20 dkg rizs, 10 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 5 dkg vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 15 dkg libamáj, 1 csomag petrezselyemzöld, só, bors, majoranna, 15 dkg füstölt sajt

Libatopogó hagyományosan elkészítve

Libatopogó hagyományosan elkészítve

 

A libatopogó hagyományosan elkészítve recept elkészítése

 

Igazi hagyományos recept következik, akár libatorhoz ütemezve, de persze nem csak akkor, bármikor. Hagyományos, tehát igen gazdag recept, erre tessék felkészülni. De az élmény mindenért kárpótol! A libatopogó nem más, mint a liba lába. Ez az étel a libalábak mellett belsőségből is készül. A libához aktuális árakat itt találnak.

A hagymát szép apróra összevágjuk, forró zsiradékban üvegesre hevítjük. Közben a libamájat megtisztítjuk, pici zsemlemorzsában megforgatjuk, félretesszük.

Amikor a hagymánk már üveges, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a zöldpaprikát, s csontlével felöntjük. Erre kerül rá a szárny és a zúza a lábbal együtt. Ízesítjük borssal, majorannával, sóval. Később hozzátesszük a májat, a gombát és a zöldborsót. Mi liba alakú tálban tálaltuk fel, paradicsomrózsával díszítettük.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

 

Itt egy könnyebb recept!

 

Ha szeretne még böngészni további receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában tehetik meg. Nézzenek körül, válasszanak, készítsék el a kedvükre való receptet. Térjenek vissza holnap is egy újabb receptért!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.