Online Gasztronómiai Magazin

Libatoros

A libatoros recept hozzávalói

4 db libacomb, vöröshagyma, szalonnabőr, vegyes zöldség, alma, zeller, babér, bors, zöldpaprika, fokhagyma, 1 dl olaj, 20 dkg libamáj, 10 dkg aszalt szilva, 50 dkg vöröskáposzta, 5 dkg vöröshagyma, cukor, 2 dkg kömény, olaj, vörösbor, birsalma

Libatoros

Libatoros

 

A libatoros recept elkészítése

 

Az alaprecept Márton napra készült a Mit főzzünk ma? műsorában, de természetesen ne csak ekkor vegyék elő a libás recepteket. Akkor is, rendben, de nincs ez feltétlenül időhöz és helyhez kötve. Gazdag recept, annyi szent, nézzék meg, és próbálják is ki!

A libacombot a szalonnás zöldségágyra helyezzük, gyümölcsöket, fokhagymát is teszünk hozzá, szép pirosra, mosolygósra megsütjük. A sütőn a melegen tartó funkciót kapcsolva nem hagyjuk a húst kihűlni. A libamájat sózzuk, zsemlemorzsába forgatjuk, s forró olajban kisütjük. A libacombhoz aktuális árat itt találnak.

Zsírban cukrot karamellizálunk, köményt kipattogtatjuk, rárakjuk a káposztát, kevés ecetet öntünk rá, sózzuk,és pároljuk. Ezt mi előre elkészítettük. Most forró olajba tesszük a dinsztelt káposztát, rákerülnek a birsalmaszeletek, az áfonyás erdei gyümölcs és az aszalt szilva. Átpároljuk.

A póréhagymát rézsútosan felkarikázzuk, megpirítjuk, rá főtt, karikára vágott burgonyát teszünk. Tálalásnál a burgonya mellé kerül az áfonyás birses káposzta. Felhalmozzuk a combokat, a zsírjával meglocsoljuk, azaz „átfényezzük”. Gyümölccsel díszítjük.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

 

Gyorsan adunk egy egyszerűbb, könnyebb receptet is!

 

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.