Online Gasztronómiai Magazin

Linzertallér

A linzertallér recept hozzávalói

30 dkg liszt, 5 dkg cukor nélküli gesztenyemassza, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 db tojás sárgája, 20 dkg meggydzsem, 15 dkg csokoládé, 10 szem cukros cseresznye

Linzertallér

Linzertallér

 

A linzertallér recept elkészítése

 

A díszítésből egyértelműen kiderül, hogy karácsonyi finomságnak készülő édességről van szó. Ettől függetlenül nem kell ragaszkodni dátumokhoz, bármikor elkészíthető:).

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Ezt a tésztát mindig forró sütőben kell kisütni. A margarint a liszttel összemorzsoljuk, rászitáljuk a porcukrot és belekeverjük a gesztenyemasszát. A hűtőben pihentetjük. A gesztenyemasszához aktuális árat itt találnak.

Pihentetés után márvány nyújtófával kinyújtjuk, kiszaggatjuk, rátesszük a sütőlemezre, A sütőlemezt nem kell bekenni. Megsütjük. Hagyjuk kihűlni a tésztát, ekkor betöltjük lekvárral, és csokoládéba mártjuk.

 

Még egy csokis finomság itt!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.