Magvas-rozsos kenyér

Hozzávalók, magvas-rozsos kenyér

  • 40 dkg finomliszt,
  • 10 dkg rozsliszt,
  • 1 evőkanál pirított tökmag,
  • 1 evőkanál pirított napraforgómag,
  • 1 evőkanál dió,
  • 1 evőkanál szezámmag,
  • 1 csomag élesztő ,
  • 1 kiskanál só,
  • meleg víz,
  • 1 evőkanál olaj

 

Magvas-rozsos kenyér, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Magvas-rozsos kenyér, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A magvas-rozsos kenyér elkészítése

 

A finomlisztet kelesztő tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a rozslisztet, a pirított tökmagot, napraforgómagot, szezámmagot, a durvára aprított diót, a szárított élesztőt, a sót, és annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.

Ezután meglocsoljuk az olajjal, és hólyagosra dagasztjuk. Konyharuhával letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkára borítva átgyúrjuk, hosszúkás cipót formálunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, a tetejét éles késsel egymásra rézsútosan beirdaljuk, és konyharuhával letakarva újból megkelesztjük.

Végül 180 fokos sütőben 50-55 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült kihűtjük, és ujjnyi vastag szeletekre vágva kínáljuk.

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti. Jöjjön holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.