Online Gasztronómiai Magazin

Mákos palacsinta eperraguval

A mákos palacsinta eperraguval recept hozzávalói

10 dkg búzadara, 6 dl tej, 5 dkg cukor, 10 dkg eper, 10 dkg darált mák, 5 dkg kókuszreszelék, 8 db palacsinta, tejszínhab, 10 dkg porcukor, karamell

Mákos palacsinta eperraguval

Mákos palacsinta eperraguval

 

A mákos palacsinta eperraguval recept elkészítése

 

Szó se róla, odavagyunk a palacsintáért: gyorsan, egyszerűen elkészíthető, és remekül variálható. Ez most édes recept lesz, nézzék meg, készítsék el!

A tejből kókuszreszelékkel és búzadarával tejbedarát készítünk. Attila javaslata, hogy a tejhez előbb a kókuszreszeléket tegyük, mert a kókuszreszelék kicsit keményebb, mint a búzadara. Hozzáadjuk a mákot és a cukrot, az eper felét, majd betöltjük a palacsintákba. A palacsinta készítésének alapreceptjét itt találják.

Kicsit eltérhetünk a megszokott formáktól: töltsük szabálytalan alakúra! Ha nem frissen sütik a palacsintát, hanem mondjuk délről megmaradt, akkor serpenyőben nyugodtan megmelegíthetik.

Az eperragu pedig igen egyszerű, mégis nagyon új, érdekes íz: cukrot karamellizálunk, felengedjük az eper felével, és kész is van! Ízlésesen tálaljuk, mármint mindenki a maga kedve szerint. Az eperhez aktuális árat itt találnak.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

 

Megnéznének egy másik palacsintareceptet is?

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.