Online Gasztronómiai Magazin

Mandulás fokhagymaleves

A mandulás fokhagymaleves recept hozzávalói

40 dkg fiatal zöldfokhagyma, 10 dkg újhagyma, 3 evőkanál olaj, 10 dkg szeletelt mandula, 2 db babérlevél, 2,5 dl száraz fehérbor, 1 l szárnyas alaplé, 2 dl tejszín, só, bors, 1 csomag metélőhagyma

Mandulás fokhagymaleves

Mandulás fokhagymaleves

 

A mandulás fokhagymaleves recept elkészítése

 

Ez most az egyszerű levesek kategóriájába tartozik. Ez a minőségből semmit sem von le, sőt. A fokhagyma csudajó dolog,ezt ismételten bizonyítja. Nézzék meg, és készítsék is el így! A hagymákhoz aktuális árakat itt találnak.

A fokhagymát az újhagymával együtt megtisztítjuk, és olajon megpirítjuk. Hozzátesszük a szeletekre vágott mandulát és a babérlevelet.

Ezután felengedjük fehérborral és szárnyas alaplével, majd kb. 25-30 percig főzzük. Kevés mandulát külön megpirítunk serpenyőben. A babérlevelet a főzés után kivesszük a levesből, a levest lepürésítjük. Tejszínt adunk hozzá, sóval, borssal fűszerezzük, majd összeforraljuk kb. 10 percig.

Tálaláskor díszítsük metélőhagymával, pirított mandulával és zöldfokhagymával!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.